07 juli, 2008

Almedalen, söndag

Almedalen

Söndagen kom och söndagen gick. Eftersom det var så pass mycket att göra inför Jan Björklunds tal på söndagkvällen, att vi själva kände att vi ville hinna kika runt samt att jag personligen sov totalt två timmar av typ 40 timmar så blev det ingen uppdatering under söndagen. Nu kommer den efterlängtade uppdateringen istället.

Dagen präglades av ett regnigt väder men mestadels duggade det bara. Man blev fuktig men inte blöt.

Vi från LUF Storstockholm gjorde vår insats för Janne genom att dela ut flygblad under eftermiddagen och stod sen och applåderade honom när han höll talet. Vi hade också bemanning i bodarna i Almedalen men eftersom det inte var så många flanörer där blev det inte mycket utdelat.

Jannepublik

Lagom till Jannes tal blev det uppehåll i regnandet och det blev tack vare detta mycket publik som lyssnade på talet. Detta trots att första dagen i Almedalen innebär att många inte ännu har kommit dit.

Janne

Talet i sig innebar inte mycket nytt för oss liberaler som hört Janne tala flera gånger men han fick ett varmt mottagande av publiken.

Efter talet var det utfrågning av Janne under ledning av Lars Adaktusson, med väldigt många roliga imitationer av Göran Gabrielsson. Janne klarade utfrågningen bra med undantag för frågorna om FRA-lagen. Klokt nog hade han helt undvikt FRA i sitt tal men här kom han inte undan.

Inga kommentarer: