22 oktober, 2008

Crime Medicine och KTH, vad har de gemensamt?

Det fiktiva företaget Crime Medicine kör just nu en reklam för sin hemsida. Egentligen är det en kampanj från Läkemedelsverket om att det kan vara farligt att köpa medicin från okända sidor på nätet.
Hur som helst. I reklamen går det runt människor (som ska se ut som läkare) på olika ställen, framför allt i en stor byggnad med vita väggar, högt i tak och massor med trappor. Denna byggnad råkar heta Alba Nova.

Vad är Alba Nova, kanske du undrar? Jo, det är det så kallade fysikcentrumet, ett samarbete mellan KTH och Stockholms universitet, som ligger vid norrtull. Väldigt vackert hus, men har absolut inget med midicinföretag att göra. Däremot har det fått leka medicinföretag en gång tidigare - i Beck-filmen Sista vittnet. Martin Beck får en hjärtinfarkt på bron utanför huvudingången. Hade man visat taket på den delen av byggnaden hade man även sett observatorie-delen där det bedrivs en del utbildning och, antar jag, forskning inom astronomi.

Jag förstår inte varför denna stackars byggnad hela tiden ska få leka läkemedelsföretag? Vad är det med vita väggar, massor med trappor och en allmänt snygg och modern akademisk miljö som skriker "läkemedelsföretag!"? Eller är det så att man medvetet byggt en byggnad som kan betala för sig själv, så att säga, genom att med jämna mellanrum hyras ut till filmföretag som vill låta huset leka läkemedelsföretag?

Nåja, Alba Nova gör sig i alla fall bra i bild, det är bara synd att vi inte kan hämta någon cred för alla filmframträdanden för KTH:s räkning.





11 oktober, 2008

Hur tänkte du nu? Avdelning spärrservice

Ibland undrar man hur, eller snarare om, människor tänker.

Perzec: Hade du pin-koden uppskriven tillsammans med kortet?
Kund: Uh.. Vilken kod? Menar du koden till kortet eller?
Perzec: Ja...
Kund: Uh, nej...

Jag var sugen på att svara "Nej, koden till ditt kassaskåp som du har gömt i källaren. Eller kanske till din mobil, eller varför inte koden till mitt passerkort på jobbet."

10 oktober, 2008

Bryssel

Så har man besökt Bryssel också. Mycket trevlig stad, faktiskt. Jag gillar den skarpt.

Vi var förmodligen ganska nyttiga där, många bra idéer inför den kommande valrörelsen kom fram. Självklart hann vi ju med lite öl och annat trevligt samkväm också. Jag gillar skarpt det faktum att en Leffe Bruin kostar € 2,20 på en irländsk pub vid Luxemburgplatsen (utanför parlamentet alltså).

Har definitivt bestämt mig för att lära mig lite fler språk nu. Vet bara inte om jag ska börja med nederländska eller franska... Får väl söka båda delar till våren så får vi se vad som händer. Fast råd kring detta tas tacksamt emot ;)